Printeren kan ikke deles på grund af forkert navn

I en virksomheds lokalnetværk (LAN) er en Cannon-laserprinter forbundet til én computer og er sat op til at blive delt med andre computere på netværket under sharenavnet "Cannon". Pludselig, en dag, holder netværksudskrivning op med at fungere, selvom printeren fortsætter med at arbejde lokalt uden problemer. På fjerncomputere vises printerikonet nedtonet, og dets status er konstant "offline".

Computeren, der er direkte tilsluttet printeren, kan udskrive uden problemer, hvilket indikerer, at der ikke er nogen hardwarefejl med selve printeren. Når de delte ressourcer og printere vises via "Netværkskvarteret" på andre computere, vises de desuden korrekt, hvilket tyder på, at netværkskommunikationen fungerer normalt.

Med mistanke om, at udskriftsporten kan være problemet, blev netværksudskriftsporten tilføjet i printeregenskaberne. Den nye port blev tilføjet med succes og var identisk med den originale, men netværksudskrivning forblev ubrugelig. Efter omhyggelig inspektion af printerens oplysninger i "Netværkskvarteret", blev det opdaget, at printerens navn ikke var "Kanon", men snarere "Kanon" med et ekstra mellemrum i slutningen. Fjernelse af denne plads genoprettede normal udskrivningsfunktionalitet.

Ud fra denne erfaring kan det konkluderes, at selvom printer- og filnavne utilsigtet kan indeholde et mellemrum i slutningen, når der tilføjes en netværksudskrivningsport, fortolker computeren mellemrummet i slutningen af ​​navnet som et ugyldigt tegn og kasserer det, hvilket fører til til et misforhold i det faktiske printernavn og som følge heraf manglende udskrivning.


Indlægstid: 28. maj 2024